This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compiling RPCS3 on GhostBSD
#1
i get this error in ghostbsd. any ideas?
Reply

#2
Replace instances of #include <malloc.h> with stdlib.h
Reply

#3
(09-14-2014, 01:31 AM)derpf Wrote: Replace instances of #include <malloc.h> with stdlib.h

ok, done. now i have another error, but it's glew related. i need to install it properly first.

well, can't fucking understand this one. it can't find glew.h but glew.h is in /usr/local/include/GL/glew.h

:S
Reply

#4
well, i fixed it myself by adding /usr/local/include to cmakelist include directories

there's also another malloc error in stblib stb_truetype.h line 370 that i fixed.

now there's this:

Code:
/home/zecoxao/Desktop/rpcs3/rpcs3/Emu/SysCalls/Modules/cellL10n.cpp:322:17: error:
      no matching function for call to 'libiconv'
Reply

#5
i've fixed previous error by casting const char ** to second argument of the function.

now i get this:

Code:
/home/zecoxao/Desktop/rpcs3/rpcs3/Emu/SysCalls/Modules/cellSpurs.cpp:950:23: error:
      no viable overloaded '='
        attribute->eaContext = NULL;
Reply

#6
fixed by replacing NULL with 0 (twice this error appears)

next error:

Code:
/home/zecoxao/Desktop/rpcs3/Utilities/rFile.cpp:41:16: error: variable has
      incomplete type 'struct stat64'
        struct stat64 file_info;
Reply

#7
last error
Code:
/usr/bin/ld: s: invalid DSO for symbol `libiconv_open' definition
/usr/local/lib/libiconv.so.3: could not read symbols: Bad value
CC: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)
*** Error code 1
Reply

#8
fixed by adding this:
Code:
-L${LOCALBASE}/lib -liconv
to flags in CMakeLists.txt.

new linking errors Big Grin

http://pastie.org/private/qz3lbcg60rag4vsxgaa1ow
Reply

#9
you're gonna have to recompile ffmpeg with your toolchain
Reply

#10
(09-14-2014, 02:23 PM)Bigpet Wrote: you're gonna have to recompile ffmpeg with your toolchain

solved that also, much thanks Bigpet Tongue

Code:
pkg install yasm wget
wget http://ffmpeg.org/releases/ffmpeg-0.10.4.tar.gz
tar xvfz ./ffmpeg-0.10.4.tar.gz
rm ./ffmpeg-0.10.4.tar.gz
cd ./ffmpeg-0.10.4
./configure --cc=clang --enable-shared
gmake
gmake install

i also had to configure the configure file to avoid TMPDIR shit.

for my final error in libinotify, i just added -linotify to the flags.

compiles perfectly now Big Grin

i hope these changes go to the main repo Smile

spoke too soon Sad

segfault when loading SCOOGER

here's the backtrace:

Code:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 815c06400 (LWP 100629/rpcs3)]
0x000000080580478b in memset () from /lib/libc.so.7
(gdb) bt
#0  0x000000080580478b in memset () from /lib/libc.so.7
#1  0x00000000005a7aae in MemBlockInfo::MemBlockInfo ()
#2  0x00000000005a9367 in _ZNSt3__16vectorI12MemBlockInfoNS_9allocatorIS1_EEE24__emplace_back_slow_pathIJRmRjEEEvDpOT_ ()
#3  0x00000000005a8076 in DynamicMemoryBlockBase::AppendMem ()
#4  0x00000000005a81b9 in DynamicMemoryBlockBase::AllocAlign ()
#5  0x0000000000509a3f in PPCThread::InitStack ()
#6  0x00000000004d7a6e in Emulator::Load ()
#7  0x00000000006e3fea in MainFrame::BootElf ()
#8  0x0000000802958dcb in wxEvtHandler::SearchDynamicEventTable ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#9  0x0000000802958a9e in wxEvtHandler::ProcessEvent ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#10 0x0000000802958ba4 in wxEvtHandler::ProcessEventLocally ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#11 0x0000000802958a49 in wxEvtHandler::ProcessEvent ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#12 0x0000000802273ff4 in wxWindowBase::TryAfter ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#13 0x0000000802958a7d in wxEvtHandler::ProcessEvent ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#14 0x0000000802958e5f in wxEvtHandler::SafelyProcessEvent ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#15 0x000000080226c840 in wxWindowBase::HandleWindowEvent ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#16 0x0000000802227370 in wxMenuBase::SendEvent ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#17 0x0000000802131234 in menuitem_activate ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#18 0x00000008088e4a71 in g_closure_invoke ()
   from /usr/local/lib/libgobject-2.0.so.0
#19 0x00000008088f945a in g_signal_emitv ()
   from /usr/local/lib/libgobject-2.0.so.0
#20 0x00000008088fa10b in g_signal_emit_valist ()
   from /usr/local/lib/libgobject-2.0.so.0
#21 0x00000008088fa7e4 in g_signal_emit ()
   from /usr/local/lib/libgobject-2.0.so.0
#22 0x0000000806117788 in gtk_widget_activate ()
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---

full with symbols:
http://pastie.org/private/bnygyav8wljk12rfdycsa

edit:found the cause. it's my graphics card. hardware acceleration for it is not supported in freebsd. oh well, worth the shot Smile
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2022 iAndrew & Melroy van den Berg.