Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Guided Fate Paradox [BLUS31312]
#1


Update 2017-02-15 Game is playable, see this post: http://www.emunewz.net/forum/showthread....#pid242949



   

   

[redacted log spam]
Reply

#2
Really nice! But could you post that log file on http://pastebin.com/ instead? So that it doesn't take up so much space here.
Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Reply

#3
(03-21-2014, 03:28 PM)ssshadow Wrote: Really nice! But could you post that log file on http://pastebin.com/ instead? So that it doesn't take up so much space here.
oK Smile
Reply

#4
(03-21-2014, 03:51 PM)zzq920817 Wrote:
(03-21-2014, 03:28 PM)ssshadow Wrote: Really nice! But could you post that log file on http://pastebin.com/ instead? So that it doesn't take up so much space here.
oK Smile

Yeah, you can press edit on your post and do that even now.


Now: wow! I got to the video, which plays, with sound, for about 2 seconds before it hangs Smile (Note: Nekotekinas branch)

The really good news is that this game probably uses the same engine as Disgaea 3, 4, D2, and many other games that NIS made with similar graphics. So if this game goes this far...

   

There is this in the log:

W : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x015e5028]]: cellAdec warning: cellAdecClose(handle=197)
[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead(): sequence error (task 3)
[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead: 0x0FD0 header not found
[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead: 0x0FD0 header not found
[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead: 0x0FD0 header not found

...

[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead(): sequence error (task 3)
[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead(): sequence error (task 3)
[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead(): sequence error (task 3)

Damn, I can't skip the video, there is just a loop of "[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead(): sequence error (task 3)". So close though!

Also, note that you pretty much have to disable log output in the emulator. The log file is over 150 mb (!) after letting it run for a bit, and it causes the emulator to not render sometimes if you display it. Thread 197 which causes the emulator to loop can't be paused properly.
Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Reply

#5
Upon further inspection: I commented out the "adecRead(): sequence error" error (which helps since it literally spams 100 mb of it in a few seconds otherwise). What I think happens now is that:

* Audio thread still loops forever obviously
* Video decoding still runs, but gsframe doesn't update because:
* RSX Thread loops forever, possibly something is wrong on cpu thread as well:

Quote:[E : RSXThread]: TODO: cellGcmSetZcullStatsEnable(0x1)
[E : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x015d704c]]: TODO: cellSyncQueuePush
[E : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x0027da28]]: Unknown syscall: 175 - 000000af
[E : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x015d7034]]: TODO: cellSyncQueueSize
[E : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x015d7040]]: TODO: cellSyncQueuePop
[E : RSXThread]: TODO: unknown/illegal method [0x0000eb00](0x1)
[E : RSXThread]: NV4097_GET_REPORT: bad type 2
[E : RSXThread]: NV4097_GET_REPORT: bad type 3
[E : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x003ce070]]: TODO: cellGcmGetReport
[E : PPU[1] Thread (CPUThread)[0x003ce070]]: TODO: cellGcmGetReport

* The video still plays I think, if you wait long enough you get new messages. The last error is:

[E : Audio Decoder[197] Thread]: adecRead: 0x0FD0 header not found

After this nothing seems to happen anymore.
Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Reply

#6
That really nice progress =)


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply

#7
(03-22-2014, 02:24 AM)fenix0082 Wrote: That really nice progress =)

Yep Big Grin
http://youtu.be/DE4mK5WD75w
Upload you Log Here :
PC spec:
Windows 10 PRO X64 Insider 16.232
Amd Ryzen 1700X @3.8 ghz
MSI Core Frozr L
16 go Corsair Vengeance LPX PC4-25600 (3200MHz)
MSI GTX 1080 Gaming X 8G
MSI X370 Gaming Pro Carbon
500 Go SSD Samsung 960 EVO M.2
Reply

#8
(03-22-2014, 03:18 AM)Dante38490 Wrote:
(03-22-2014, 02:24 AM)fenix0082 Wrote: That really nice progress =)

Yep Big Grin
http://youtu.be/DE4mK5WD75w

wow? Awesome
Reply

#9
Nekotekinas 1169fcd098b? If you disable all log output the video plays a bit smoother. Shouldn't be that way of course, but it is.

Ok, tested now. It plays a bit further than it did yesterday. But eventually hangs after 10 seconds or so when the audio thread (but with another run it was callback thread...) writes 0xfe00 to null block... Disgaea 3 does the same thing with the same value interestingly...

There is also this:

[W : Demuxer[169] Thread]: esAVC[0] was full, waiting aborted
Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Reply

#10
yep THX ssshadowBig Grin
http://youtu.be/G2QBqrD3tUI

hmm Big Grin Update Neto commit cellAtrac
http://youtu.be/4JQsIxn4Izs
Upload you Log Here :
PC spec:
Windows 10 PRO X64 Insider 16.232
Amd Ryzen 1700X @3.8 ghz
MSI Core Frozr L
16 go Corsair Vengeance LPX PC4-25600 (3200MHz)
MSI GTX 1080 Gaming X 8G
MSI X370 Gaming Pro Carbon
500 Go SSD Samsung 960 EVO M.2
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
2 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2022 iAndrew & Melroy van den Berg.