This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 5 Votes - 4.2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(outdated+broken) At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
04-22-2013, 02:30 PM
Post: #171
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
Hi! I'm new in the emulator business!

I got the voices to play and such by downloading the Chinese emulator of jpcsp. but I have a problem... The voices are working, but they are way ahead of the supposed to be dialogue :o

Any ideas on how to cure it? I tried adjusting the delay time in the mono ATRAC3+ and it's not helping

Could someone help me? Smile
Find all posts by this user
04-22-2013, 03:11 PM (This post was last modified: 04-22-2013 03:18 PM by serio.)
Post: #172
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
the problems you have are normal, and can't really be fixed because of how it works. this plugin here is no longer relevant mostly because of that, and since a much better method was found.

it doesn't require you to install soundforge which stops working after 30 days or so, and plays the decoded sound files through the emulator itself rather than additional program in the background, so there shouldn't be any delays or mistakes.

http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=129065

also use the newest emulator version off the buildbot, the support for external decoding of the at3+ sound using the new decoder was added not too long ago, as well as fixed to play at the right pitch.

http://buildbot.orphis.net/jpcsp/index.php
Find all posts by this user
04-23-2013, 11:33 AM
Post: #173
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
(04-22-2013 03:11 PM)serio Wrote:  the problems you have are normal, and can't really be fixed because of how it works. this plugin here is no longer relevant mostly because of that, and since a much better method was found.

it doesn't require you to install soundforge which stops working after 30 days or so, and plays the decoded sound files through the emulator itself rather than additional program in the background, so there shouldn't be any delays or mistakes.

http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=129065

also use the newest emulator version off the buildbot, the support for external decoding of the at3+ sound using the new decoder was added not too long ago, as well as fixed to play at the right pitch.

http://buildbot.orphis.net/jpcsp/index.php

Uhm, question though, do I just have to download the program and search for the .dll to make it work or do I still have to do something else with regards to the programming and such? (I'm kind of a noob in programming by the way... OTL)
Find all posts by this user
04-23-2013, 01:14 PM
Post: #174
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
there's a tutorial for how to do it in the "JPCSP for dummies" topic under "JPCSP and sound".
Find all posts by this user
05-05-2013, 07:04 AM
Post: #175
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
I do have a problem with the plugin - it doesn't start. At all. I have a compatible game, and run the ATRAC as an admin with jpcsp open, and it asks for permission for changes, and after I click yes it pretends to think for a while and then doesnt do anything - no menu to choose my sound forge or anything. Anyone knows whats the issue?
Find all posts by this user
05-05-2013, 08:00 AM (This post was last modified: 05-06-2013 03:33 PM by serio.)
Post: #176
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=129065

use this instead. this plugin here isn't compatible with jpcsp anymore, and is also pretty unreliable, since it only gets around half of the sounds, if it does at all. it's also dependent of soundforge being installed and not past the trial period. once you go past the trial period you can't use it anymore.

for instructions how to install it check http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=14984 under "JPCSP and sound"

edit: unstickying this thread since the plugin in it is no longer relevant, and only causes confusion.
Find all posts by this user
05-06-2013, 07:14 AM
Post: #177
RE: At32aa3plugin.jar - mono at3+ decoding
thank you very much. Indeed, the version you showed me is actually working perfectly with Jpcsp.
Find all posts by this user
Thread Closed 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)