This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UNO - NPUH10027
03-24-2021, 11:10 PM
Post: #11
RE: UNO - NPUH10027
cant boot without utility.prx

.7z  log-noutility.prx.7z (Size: 129.57 KB / Downloads: 2)

.7z  log-utility.prx.7z (Size: 140.24 KB / Downloads: 2)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-26-2021, 01:40 PM
Post: #12
RE: UNO - NPUH10027
(03-24-2021 11:10 PM)onelight Wrote:  cant boot without utility.prx
Could you please provide both logs at DEBUG level? The issue is happening at the very beginning of the run, so that the logs should not be too large.

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-26-2021, 05:23 PM
Post: #13
RE: UNO - NPUH10027
(03-26-2021 01:40 PM)gid15 Wrote:  
(03-24-2021 11:10 PM)onelight Wrote:  cant boot without utility.prx
Could you please provide both logs at DEBUG level? The issue is happening at the very beginning of the run, so that the logs should not be too large.


Attached File(s)
.7z  debug-log.7z (Size: 129.84 KB / Downloads: 2)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-26-2021, 09:55 PM
Post: #14
RE: UNO - NPUH10027
(03-26-2021 05:23 PM)onelight Wrote:  
(03-26-2021 01:40 PM)gid15 Wrote:  
(03-24-2021 11:10 PM)onelight Wrote:  cant boot without utility.prx
Could you please provide both logs at DEBUG level? The issue is happening at the very beginning of the run, so that the logs should not be too large.
Are you using a custom LogSettings.xml file? Almost no additional information is being logged at DEBUG level in your log file. It looks like you are forcing all loggers to INFO level and prevent DEBUG output.

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-27-2021, 12:09 AM (This post was last modified: 03-28-2021 12:26 PM by onelight.)
Post: #15
RE: UNO - NPUH10027
ok, try get log by this change

Code:
<logger name='cpu' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='hle' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='memory' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='ge' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='emu' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='compiler' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='runtime' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='loader' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='stdout' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='stderr' > <level value='debug' /> </logger>
<logger name='hle.sceUtility'> <level value='debug' /> </logger>

.7z  DEBUG-log2.7z (Size: 174.77 KB / Downloads: 2)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-28-2021, 05:31 PM (This post was last modified: 03-28-2021 05:32 PM by gid15.)
Post: #16
RE: UNO - NPUH10027
Code:
07:56:33 DEBUG hle.sceUtility - MAIN_THREAD_0x2D - sceUtilityLoadModule module=0x300
07:56:33 DEBUG      hle - MAIN_THREAD_0x2D - Loading module 'flash0:/kd/avcodec.prx' for 'PSP_MODULE_AV_AVCODEC'
07:56:33 DEBUG hle.IoFileMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - getFile - file not found 'flash0/kd/avcodec.prx' (ok to ignore this message, debug purpose only)
07:56:33  INFO hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - hleKernelLoadModule(path='flash0:/kd/avcodec.prx') HLE module avcodec loaded
07:56:33 DEBUG hle.SysMemUserForUser - MAIN_THREAD_0x2D - malloc partition=1, name='SceModule-0x2F', type=PSP_SMEM_HighAligned, size=0xC4, addr=0x000000FF: returns 0x083FFE00
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - hleKernelDelayThread micros=50000, callbacks=false
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - -------------------- hleKernelThreadWait micros=50000 forever:false thread:'MAIN_THREAD' caller:'ThreadManForUser.hleKernelThreadEnterWaitState'
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - Context switching to 'user_main(uid=0x26, Status=PSP_THREAD_READY, Priority=0x20, Wait=None, doCallbacks=false)' after reschedule
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - ----- user_main(uid=0x26, Status=PSP_THREAD_RUNNING, Priority=0x20, Wait=None, doCallbacks=false), now=231778
07:56:33 DEBUG  runtime - MAIN_THREAD_0x2D - Switching from Thread MAIN_THREAD to user_main
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - -------------------- unblock SceUID=2d name:'MAIN_THREAD' caller:'ModuleMgrForUser.hleKernelLoadModuleNow'
07:56:33 DEBUG hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - sceKernelStartModule starting module 'avcodec'
07:56:33  INFO hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - IGNORING:sceKernelStartModule HLE module 'avcodec'
07:56:33 DEBUG      hle - MAIN_THREAD_0x2D - Loading module 'flash0:/kd/avcodec.prx' for 'PSP_MODULE_AV_AVCODEC'
07:56:33 DEBUG hle.IoFileMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - getFile - file not found 'flash0/kd/avcodec.prx' (ok to ignore this message, debug purpose only)
07:56:33  INFO hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - hleKernelLoadModule(path='flash0:/kd/avcodec.prx') HLE module avcodec loaded
07:56:33 DEBUG hle.SysMemUserForUser - MAIN_THREAD_0x2D - malloc partition=1, name='SceModule-0x31', type=PSP_SMEM_HighAligned, size=0xC4, addr=0x000000FF: returns 0x083FFD00
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - hleKernelDelayThread micros=50000, callbacks=false
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - -------------------- hleKernelThreadWait micros=50000 forever:false thread:'user_main' caller:'ThreadManForUser.hleKernelThreadEnterWaitState'
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - Context switching to 'MAIN_THREAD(uid=0x2D, Status=PSP_THREAD_READY, Priority=0x11, Wait=None, doCallbacks=false)' after reschedule
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - ----- MAIN_THREAD(uid=0x2D, Status=PSP_THREAD_RUNNING, Priority=0x11, Wait=None, doCallbacks=false), now=234514
07:56:33 DEBUG  runtime - MAIN_THREAD_0x2D - Switching from Thread user_main to MAIN_THREAD
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - -------------------- unblock SceUID=26 name:'user_main' caller:'ModuleMgrForUser.hleKernelLoadModuleNow'
07:56:33 DEBUG hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - sceKernelStartModule starting module 'avcodec'
07:56:33  INFO hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - IGNORING:sceKernelStartModule HLE module 'avcodec'
07:56:33 DEBUG      hle - MAIN_THREAD_0x2D - Loading module 'flash0:/kd/avcodec.prx' for 'PSP_MODULE_AV_AVCODEC'
07:56:33 DEBUG hle.IoFileMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - getFile - file not found 'flash0/kd/avcodec.prx' (ok to ignore this message, debug purpose only)
07:56:33  INFO hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - hleKernelLoadModule(path='flash0:/kd/avcodec.prx') HLE module avcodec loaded
07:56:33 DEBUG hle.SysMemUserForUser - MAIN_THREAD_0x2D - malloc partition=1, name='SceModule-0x33', type=PSP_SMEM_HighAligned, size=0xC4, addr=0x000000FF: returns 0x083FFC00
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - hleKernelDelayThread micros=50000, callbacks=false
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - -------------------- hleKernelThreadWait micros=50000 forever:false thread:'MAIN_THREAD' caller:'ThreadManForUser.hleKernelThreadEnterWaitState'
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - Context switching to 'user_main(uid=0x26, Status=PSP_THREAD_READY, Priority=0x20, Wait=None, doCallbacks=false)' after reschedule
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - ----- user_main(uid=0x26, Status=PSP_THREAD_RUNNING, Priority=0x20, Wait=None, doCallbacks=false), now=237101
07:56:33 DEBUG  runtime - MAIN_THREAD_0x2D - Switching from Thread MAIN_THREAD to user_main
07:56:33 DEBUG hle.ThreadManForUser - MAIN_THREAD_0x2D - -------------------- unblock SceUID=2d name:'MAIN_THREAD' caller:'ModuleMgrForUser.hleKernelLoadModuleNow'
07:56:33 DEBUG hle.ModuleMgrForUser - MAIN_THREAD_0x2D - sceKernelStartModule starting module 'avcodec'
It seems there is a thread rescheduling issue in sceUtilityLoadModule. I've tried to fix it in 0274382. Does it help? If not, please post an updated log file at DEBUG level.
Thank you!

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-29-2021, 05:03 AM
Post: #17
RE: UNO - NPUH10027
(03-28-2021 05:31 PM)gid15 Wrote:  It seems there is a thread rescheduling issue in sceUtilityLoadModule. I've tried to fix it in 0274382. Does it help? If not, please post an updated log file at DEBUG level.
Thank you!

ok, now game playable

.7z  log.7z (Size: 242.88 KB / Downloads: 1)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-29-2021, 07:26 AM
Post: #18
RE: UNO - NPUH10027
(03-29-2021 05:03 AM)onelight Wrote:  
(03-28-2021 05:31 PM)gid15 Wrote:  It seems there is a thread rescheduling issue in sceUtilityLoadModule. I've tried to fix it in 0274382. Does it help? If not, please post an updated log file at DEBUG level.
Thank you!

ok, now game playable
Good to know! Thank you.
I hope this change will not break other games.

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)