This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
03-13-2016, 04:00 PM (This post was last modified: 06-24-2017 08:14 PM by ssshadow.)
Post: #1
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Settings:
PPU LLVM
SPU ASMJIT
Any renderer, but OpenGL has been extensively tested already. DX12 and Vulkan probably also work just fine but may be slower...
Use GPU Texture Scaling.

Check out this video by user Blast Processing:


Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2016, 05:05 PM
Post: #2
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Try not to LLE pngDec as it got HLE implemented earlier on this year
Also, you're using an old build (from https://github.com/RPCS3/rpcs3/commit/dd...f8be46732)

Desktop: AMD FX-8350 | AMD R9 280X 3G
Laptop: Intel i7-6700HQ | NVIDIA GTX 960M 2G
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2016, 06:13 PM
Post: #3
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
(03-13-2016 05:05 PM)Annie Wrote:  Try not to LLE pngDec as it got HLE implemented earlier on this year
Also, you're using an old build (from https://github.com/RPCS3/rpcs3/commit/dd...f8be46732)
Thanks, I updated the first post.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2016, 06:23 PM
Post: #4
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
You crashed with
Code:
·F {rsx::thread} Exception: HRESULT = Falscher Parameter.
(in file C:\rpcs3\rpcs3\Emu\RSX\D3D12\D3D12RenderTargetSets.cpp:358, in function D3D12GSRender::copy_render_target_to_dma_location)

Which you can solve by turning off Write/Read Color/Depth buffers.
According to the log, they are turned on
Code:
[rsx/opengl]
Write Color Buffers=true
Write Depth Buffer=true
Read Color Buffers=true
Read Depth Buffer=true

Desktop: AMD FX-8350 | AMD R9 280X 3G
Laptop: Intel i7-6700HQ | NVIDIA GTX 960M 2G
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2016, 07:30 PM
Post: #5
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Now the installation of the game files seems to work at first. After the installation the loading screen animation doesn't freeze, but the game doesn't continue.
When you try to start the game again, it tries to install the files again. I looked on my real PS3s HDD and noticed that rpcs3 puts them in the wrong folder. It puts them in 'dev_hdd0\game\NPUB31759' instead of 'dev_hdd0\game\NPUB31759_INSTALL'. After changing the name of the folder it doesn't try to install them again, but still doesn't continue.


Attached File(s)
.7z  RPCS3 with installation.7z (Size: 38.98 KB / Downloads: 26)
.7z  RPCS3 after renaming install folder.7z (Size: 36.57 KB / Downloads: 14)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-31-2016, 09:55 PM
Post: #6
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
I got into the game with two additional LLE modules:
-cellSailAvi_Library v1.1 -> Company logo videos work. Intro crashes.
-libvdec_Library v1.1 -> Turn all videos black and mute, but prevents crash.

Other than that, everything 3D stays black.
Music doesn't play, but voices and sound effects work.
When trying to save, the emulation freezes.


Attached File(s)
.7z  RPCS3.7z (Size: 75.67 KB / Downloads: 35)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-12-2017, 01:32 AM
Post: #7
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Another PhyreEngine game that hangs after a while. All 3D is completely missing, audio cuts out forever after a few seconds, and you have to hide the movie folder or it will crash regardless of LLE modules used.

Load libraries:
- libac3dec.prx
- libac3dec2.prx
- libadec.prx
- libat3dec.prx
- libatrac3plus.prx
- libatxdec.prx
- libdmux.prx
- libdmuxpamf.prx
- libfont.prx
- libfontFT.prx
- libfreetype.prx
- libl10n.prx
- libpamf.prx
- libresc.prx
- librtc.prx
- libsail.prx
- libsail_avi.prx
- libsail_rec.prx
- libspurs_jq.prx
- libsre.prx
- libvdec.prx

Log

.7z  trails.7z (Size: 100.7 KB / Downloads: 61)

Screenshots
       

Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-21-2017, 02:35 PM
Post: #8
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
This game goes in-game now.





Attached File(s)
.zip  RPCS3.zip (Size: 218.3 KB / Downloads: 87)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-23-2017, 02:15 PM (This post was last modified: 03-23-2017 02:17 PM by ssshadow.)
Post: #9
RE: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
When the kd-11 stuff is merged this will be playable. Yes save/load works.

Settings:
PPU LLVM
SPU ASMJIT
Any renderer, but OpenGL has been extensively tested already. DX12 and Vulkan probably also work just fine and may be faster.

One bug workaround is necessary. Open config.yml and change
Code:
Use LLVM CPU: !<!> ""
into
Code:
Use LLVM CPU: !<!> "sandybridge"
Delete /data/BLUS31572/ to force LLVM to recompile a Sandy Bridge binary. This makes LLVM work in this game for some reason and significantly improves performance. No other binaries, for example bdver2, generic, haswell, etc seem to work.

Check out this video by user Blast Processing:




Moving to playable already so I don't forget. Technically it already is on a very fast CPU anyway.

Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-24-2017, 12:14 AM
Post: #10
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
(03-23-2017 02:15 PM)ssshadow Wrote:  When the kd-11 stuff is merged this will be playable. Yes save/load works.

Settings:
PPU LLVM
SPU ASMJIT
Any renderer, but OpenGL has been extensively tested already. DX12 and Vulkan probably also work just fine and may be faster.

One bug workaround is necessary. Open config.yml and change
Code:
Use LLVM CPU: !<!> ""
into
Code:
Use LLVM CPU: !<!> "sandybridge"
Delete /data/BLUS31572/ to force LLVM to recompile a Sandy Bridge binary. This makes LLVM work in this game for some reason and significantly improves performance. No other binaries, for example bdver2, generic, haswell, etc seem to work.

Check out this video by user Blast Processing:




Moving to playable already so I don't forget. Technically it already is on a very fast CPU anyway.

Sorry for sounding stupid, but what's kd-11? I assume that this is playable with the latest build? And what exactly are the LLE modules that need to be activated?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)