This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
07-16-2017, 12:03 AM
Post: #101
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Currently playing this game, got 15 fps in field, 6-9 fps when cut scene and 8-10 fps in battle. The only thing that bothers me most is the BGM sound that keeps broken and repeating.. currently disabling it on game config but it kinda boring to play without BGM. I hope this bug is gonna fixed soon.

Intel Core I3-6006U, 2.0Ghz. 4Gb Memory, NVDIA GeForce 920MX, Win10
Rpcs3 v0.0.2 - 5260 Alpha
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-16-2017, 07:55 PM (This post was last modified: 07-16-2017 07:56 PM by ssshadow.)
Post: #102
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
(07-15-2017 02:07 AM)Green Wrote:  Deleting the contents of the Data folder did little for me, and the game will still lock up after around 25 to 30 minutes of game play. Most of the time the audio will go into an infinite loop, and then when a new game scene is loaded (such as after accepting a side quest or completing an event), the game window will remain stuck at a black screen.

The audio also randomly crackles a lot early on in and throughout the game using Alsa (in Ubuntu 16.04), but adjusting the software volume level a few times will fix the crackling for a short time. (Probably something in RPCS3 that PulseAudio doesn't like.)

-OpenAL is unusable because the audio skips badly.

-Random character black faces are still present as of 25fcde9.

-The "Write Color Buffers" option in OpenGL is a massive fps hit. Avoid using this.

-The Vulkan renderer produces gray screens in most cases. The "Write Color Buffers" option helps to correct this, but the applied fps hit is too great.

-(RSX: FBO check failed: 0x8cd6) It's everywhere in the log file, and probably accounts for ten's of megabytes of the overall log file size.

CPU:
PPU=LLVM
SPU=ASMJIT
Firmware Settings=Automatically load required libraries

GPU:
Renderer=OpenGL
Resolution=1280x720
Aspect Ratio=Auto
Framelimit=Auto
Invalidate Cache Every Frame
Use GPU Texture Scaling

Audio:
Alsa
Downmix to Stereo

It's not impossible that the random freezes is a Linux only issue. I know people beat the game without problems on Windows. Will need some investigation. Can the bug be reproduced if you just leave the game running for half an hour on the main menu/options menu etc?

(07-16-2017 12:03 AM)arkbeetle Wrote:  Currently playing this game, got 15 fps in field, 6-9 fps when cut scene and 8-10 fps in battle. The only thing that bothers me most is the BGM sound that keeps broken and repeating.. currently disabling it on game config but it kinda boring to play without BGM. I hope this bug is gonna fixed soon.

It should run at 30+ fps all the time on any real computer. Use LLVM + ASMJIT + OpenGL + GPU texture scaling. Do not tick any other options in the graphics settings tab.

Audio is fine. Probably breaks in the engine itself at such low frame rate, due to incorrect rpcs3 settings.

Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-17-2017, 04:22 AM
Post: #103
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
The following from the log file is of normal game play. Whenever the access violation appears is when the audio BGM goes into an infinite loop. In every case after a few transitional scenes later, the BGM will silence, and then a few more scenes later the game will freeze up completely.

I enabled the Strict Rendering Mode for during this play. The video framerate after enabling this were roughly 5 fps better in the old school building area, and little to no change in other larger open towns. (Seeing 30 fps in the old school building. Before was 24 - 26.)

http://www.mediafire.com/file/didco2eb99...CS3.log.7z

Access violation:
Code:
·W 1:38:50.143695 {PPU[0x10000ec] Thread (_libadec_at3SpursHdlr0) [0x00dd1470]} sys_spu: sys_spu_thread_group_start(id=0x29)
·! 1:38:50.143704 {PPU[0x10000ec] Thread (_libadec_at3SpursHdlr0) [0x00dd1470]} SPU: *** Deploy: t=0x1, ls=0x100, size=0x780, addr=0x12bb100
·! 1:38:50.143711 {PPU[0x10000ec] Thread (_libadec_at3SpursHdlr0) [0x00dd1470]} SPU: *** Deploy: t=0x4, ls=0x0, size=0x34, addr=0x0
·W 1:38:50.143719 {PPU[0x10000ec] Thread (_libadec_at3SpursHdlr0) [0x00dd148c]} sys_spu: sys_spu_thread_group_join(id=0x29, cause=*0xd010eda0, status=*0xd010eda4)
·F 1:38:50.143794 {SPU[0x2000029] Thread (_libadec_at3CellSpursKernel0)} MEM: Access violation reading location 0x0
·W 1:38:50.143814 {PPU[0x1000014] Thread (MultiStreamUpdateThread) [0x003fbf98]} sys_spu: sys_spu_thread_write_spu_mb(id=0x2000002, value=0xd77000)


During a second run of the game, running the game as suggested in the menu for an while did produce the access violation at 0:11:33.847202.

Game play resumed at 0:24:14.424444 in attempt to freeze the game.

Game is stuck at a black screen after ending a event scene somewhere I believe at 0:40:00:XXXXXX.
The FPS counter at the top bar continues to work at the black screen, showing ~26fps.

Log File for suggested run:
http://www.mediafire.com/file/20k8pfg4chur0up/RPCS3.7z

Video driver: (nvidia-384) 384.59-0ubuntu0~gpu16.04.1 / CPU: AMD FX-8300 / OS Ubuntu 16.04
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-17-2017, 08:21 PM
Post: #104
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
"good", then it's easy enough to reproduce and get a stack trace of the crash.

Asus N55SF, i7-2670QM (~2,8 ghz under typical load), GeForce GT 555M (only OpenGL)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-18-2017, 12:14 AM
Post: #105
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
I have tried different builds and I will stick to the pre QT merge version, the newer release trigger the black face/texture bug more often (usually 5 minutes into the game) but it is present in every build.

Also the mem Invalid error still appears in every version is just less frequent in the old Pre QT Merge version, but newer versions trigger the mem Error usually within the 20 minutes range sometimes even less. It is barely playable but is indeed playable thanks to the ability to save everywhere which I usually do.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-18-2017, 04:42 AM (This post was last modified: 07-18-2017 08:52 AM by Green.)
Post: #106
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
(07-17-2017 08:21 PM)ssshadow Wrote:  "good", then it's easy enough to reproduce and get a stack trace of the crash.
What is the preferred way to run RPCS3 in debug mode and to run that stack trace? Should I use GDB?

Edit:
When starting RPCS3 in GDB, the main RPCS3 GUI window loads correctly, but when booting the game within RPCS3, the GDB and RPCS3 both exit out.


.7z  gdb-rpcs3-log.txt.7z (Size: 68.06 KB / Downloads: 0)
.7z  RPCS3.log.7z (Size: 51.05 KB / Downloads: 0)

Video driver: (nvidia-384) 384.59-0ubuntu0~gpu16.04.1 / CPU: AMD FX-8300 / OS Ubuntu 16.04
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-20-2017, 05:06 AM (This post was last modified: 07-26-2017 06:33 AM by BLACKSAMA.)
Post: #107
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Edit: Give it a try to the latest build of RPCS3 it fixes random graphic corruption for me, the fix is caused by this: https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/3026 by kd-11, black textures are unfortunately still not fully gone but it fixes random faces appearing everywhere, and makes the game experience much more enjoyable.

Edit2: False alarm Graphic Crruption still happens after a while just takes longer to happen. Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-22-2017, 02:16 AM
Post: #108
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
I got message "No System Data Exists" when try to playing this game. need help please....
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-22-2017, 06:31 AM
Post: #109
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
May I ask when will be the "water" comes back and why it gone? e.g river at the first town (21:25 from the #1 video)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-23-2017, 09:49 PM (This post was last modified: 07-23-2017 11:10 PM by BLACKSAMA.)
Post: #110
RE: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel [BLUS31572]
Black textures fixed in the last version, YAY, there is still random graphic corruption but is not too serious and goes away on its own. Memory error is probably not fixed so save often!

Edit: NPCs with black faces and enemies started appearing after a while Sad Sad Sad, it has improved but is still not fixed.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)