This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
06-10-2013, 04:47 PM (This post was last modified: 06-10-2013 04:48 PM by gid15.)
Post: #11
RE: Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
(06-09-2013 07:57 PM)vulcanrvn Wrote:  
(06-09-2013 07:41 PM)gid15 Wrote:  Thank you for the dumps!

Could you test r3223 (exactly this revision, not a newer one) from http://buildbot.orphis.net/jpcsp/

I've temporary disabled a feature and I'm wondering if this is the one causing problems on AMD/ATI. At least, this is what appears to happen from the frame dumps...

Re-ran the same tests as before, here are the log files http://www.fileswap.com/dl/eITwUfalMt/
Oddly enough though, with that revision when "Disable optimized VertexInfo reading" was set to off during the first test, the game was running at 15fps or so and some of the textures were actually in the correct place (as opposed to none at all averaging 3fps). Unfortunately the game was still going on average of around 15-18 fps under either set of settings. Also during the second set of tests the one with vertex cache set to off, none of the character or animal textures appear, I forgot to mention that last time.
Based on your test results, I've tried to disable a feature which seems to cause an issue with the ATI/AMD driver. Could you retest on r3225 (again, this exact revision)?
Frame dumps for both video settings would be again helpful Smile

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-11-2013, 01:38 AM
Post: #12
RE: Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
(06-10-2013 04:47 PM)gid15 Wrote:  
(06-09-2013 07:57 PM)vulcanrvn Wrote:  
(06-09-2013 07:41 PM)gid15 Wrote:  Thank you for the dumps!

Could you test r3223 (exactly this revision, not a newer one) from http://buildbot.orphis.net/jpcsp/

I've temporary disabled a feature and I'm wondering if this is the one causing problems on AMD/ATI. At least, this is what appears to happen from the frame dumps...

Re-ran the same tests as before, here are the log files http://www.fileswap.com/dl/eITwUfalMt/
Oddly enough though, with that revision when "Disable optimized VertexInfo reading" was set to off during the first test, the game was running at 15fps or so and some of the textures were actually in the correct place (as opposed to none at all averaging 3fps). Unfortunately the game was still going on average of around 15-18 fps under either set of settings. Also during the second set of tests the one with vertex cache set to off, none of the character or animal textures appear, I forgot to mention that last time.
Based on your test results, I've tried to disable a feature which seems to cause an issue with the ATI/AMD driver. Could you retest on r3225 (again, this exact revision)?
Frame dumps for both video settings would be again helpful Smile

Tests on r3225, http://www.fileswap.com/dl/Cm5GwyMA9O/ getting closer it seems
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-14-2013, 02:00 AM
Post: #13
RE: Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
It seems the new AMD/ATI driver has been causing issues with JPCSP, specifically the beta 13.6, which proved to be the problem with some Crisis Core issues but were solved when I rolled back to 13.5. Are you by chance running the new 13.6 Beta2?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-14-2013, 04:16 AM
Post: #14
RE: Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
(06-14-2013 02:00 AM)lazerunicornz Wrote:  It seems the new AMD/ATI driver has been causing issues with JPCSP, specifically the beta 13.6, which proved to be the problem with some Crisis Core issues but were solved when I rolled back to 13.5. Are you by chance running the new 13.6 Beta2?

Tried both and had the same problem, thanks for the tip though
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-14-2013, 07:26 AM
Post: #15
RE: Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
(06-11-2013 01:38 AM)vulcanrvn Wrote:  Tests on r3225, http://www.fileswap.com/dl/Cm5GwyMA9O/ getting closer it seems
Thank you again the dumps!
Unfortunately, I'm running out of ideas what could be wrong with the AMD/ATI driver. I see no correlation between the cases where the display of a primitive is correct and when it is not correct. It looks like random... Sad

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-19-2013, 02:52 AM
Post: #16
RE: Performance issue in Monster Hunter Freedom Unite with ATI/AMD
(06-14-2013 07:26 AM)gid15 Wrote:  
(06-11-2013 01:38 AM)vulcanrvn Wrote:  Tests on r3225, http://www.fileswap.com/dl/Cm5GwyMA9O/ getting closer it seems
Thank you again the dumps!
Unfortunately, I'm running out of ideas what could be wrong with the AMD/ATI driver. I see no correlation between the cases where the display of a primitive is correct and when it is not correct. It looks like random... Sad

Thanks for all the help and effort in any case
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)