This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
All games crash! (Weird java bug)
03-12-2013, 11:49 AM (This post was last modified: 03-12-2013 11:49 AM by VIRGIN KLM.)
Post: #1
All games crash! (Weird java bug)
Hey everybody!

For some reason on the latest (70+) SVNs of JPCSP my PC fails to load pretty like any game, mostly when it's about to load a 3D scene. I'm not sure on which revision this started but it's been for a really long time and since I had no time to play I didn't report it and I was hoping somebody else would report it.

So far I tried removing/re-installing java, doing a fresh JPCSP install, changing settings on JPCSP and the Launcher with zero luck.

My Specs:
Intel i5-3210m
Nvidia GT 620m (driver version 314.14)
Java (64bit) Version 7 build 1.7.0_15-b03
Latest JPCSP 64bit SVN

LOG:
Code:
Running Jpcsp 64bit...
Exception in thread "GUI" java.nio.BufferOverflowException
        at java.nio.Buffer.nextPutIndex(Unknown Source)
        at java.nio.DirectByteBuffer.putFloat(Unknown Sourc
        at jpcsp.graphics.RE.ShaderContextUBO.copy(ShaderCo
        at jpcsp.graphics.RE.ShaderContextUBO.setBoneMatrix
a:380)
        at jpcsp.graphics.RE.REShader.setBones(REShader.jav
        at jpcsp.graphics.RE.BaseRenderingEngineProxy.setBo
neProxy.java:402)
        at jpcsp.graphics.RE.BaseRenderingEngineProxy.setBo
neProxy.java:402)
        at jpcsp.graphics.RE.BaseRenderingEngineProxy.setBo
neProxy.java:402)
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.executeCommandPRIM(Vi
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.executeCommand(VideoE
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.executeList(VideoEngi
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.update(VideoEngine.ja
        at jpcsp.HLE.modules150.sceDisplay$AWTGLCanvas_sceD
play.java:209)
        at org.lwjgl.opengl.AWTGLCanvas.paint(AWTGLCanvas.j
        at org.lwjgl.opengl.AWTGLCanvas.update(AWTGLCanvas.
        at sun.awt.RepaintArea.updateComponent(Unknown Sour
        at sun.awt.RepaintArea.paint(Unknown Source)
        at sun.awt.windows.WComponentPeer.handleEvent(Unkno
        at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Sou
        at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown So
        at java.awt.EventQueue.access$200(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Nati
        at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionP
ce)
        at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionP
ce)
        at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Nati
        at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionP
ce)
        at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilt
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierar
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown
        at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2013, 12:19 PM (This post was last modified: 03-12-2013 12:30 PM by kyousuke.)
Post: #2
RE: All games crash! (Weird java bug)
(03-12-2013 11:49 AM)VIRGIN KLM Wrote:  Hey everybody!

For some reason on the latest (70+) SVNs of JPCSP my PC fails to load pretty like any game, mostly when it's about to load a 3D scene. I'm not sure on which revision this started but it's been for a really long time and since I had no time to play I didn't report it and I was hoping somebody else would report it.

So far I tried removing/re-installing java, doing a fresh JPCSP install, changing settings on JPCSP and the Launcher with zero luck.

I'm having no problems with r3032 atm, my version of Java is:
Code:
java version "1.7.0_17"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_17-b02)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.7-b01, mixed mode)
You can update from here:
http://www.oracle.com/technetwork/java/j...80260.html

Install both 32 and 64 bit versions, the JDK installer includes the latest JRE.
After updating java, try again and if it doesn't work then you should post the html/txt log in here. To know how to save a html/txt log:
http://www.emunewz.net/forum/showthread.php?tid=70898
(imho HTML is better)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2013, 12:57 PM
Post: #3
RE: All games crash! (Weird java bug)
I've already tried updating/removing/re-installing Java (both versions) but with no luck (tried also the links you provided).
It's so weird, JPCSP just refuses to render anything 3D related.
Here are logs of 3 different games:


Attached File(s)
.7z  LOGS.7z (Size: 9 KB / Downloads: 2)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2013, 01:10 PM
Post: #4
RE: All games crash! (Weird java bug)
(03-12-2013 12:57 PM)VIRGIN KLM Wrote:  I've already tried updating/removing/re-installing Java (both versions) but with no luck (tried also the links you provided).
It's so weird, JPCSP just refuses to render anything 3D related.
Here are logs of 3 different games:

From the logs it seems like an audio problem related to MediaEngine, did you try disabling it or disabling the audio from the options? I'm not a dev so there's not much I can say about this, just giving a few hints.

Windows 7 Ultimate 64-bit
Intel® Core™2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
3072MB RAM DDR2
NVIDIA GeForce 9500 GT 1024MB
Java Build 1.8.0-EA-B89
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2013, 01:15 PM (This post was last modified: 03-12-2013 01:29 PM by VIRGIN KLM.)
Post: #5
RE: All games crash! (Weird java bug)
I was getting those warnings even before newer JPCSP SVNs stopped working, tried disabling it with no effect. The LOGs show nothing intresting, I have LOGs since before JPCSP stopped working and I see nothing weird about them. I'm pretty possitive It's a Java problem, going back to previous builds doesn't fix the problem.

Dunno what did it but it got fixed, I'm pretty possitive it was an issue with Java not getting updated/installed properly.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2013, 02:02 PM
Post: #6
RE: All games crash! (Weird java bug)
(03-12-2013 01:15 PM)VIRGIN KLM Wrote:  Dunno what did it but it got fixed, I'm pretty possitive it was an issue with Java not getting updated/installed properly.

Yep the java automatic updater is kinda useless, I noticed around a month ago when the firefox plug-in wasn't getting updated properly so once in a while is better to manually check for updates and install the latest JDK+JRE for both 32 and 64 bits from the oracle website.

Windows 7 Ultimate 64-bit
Intel® Core™2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
3072MB RAM DDR2
NVIDIA GeForce 9500 GT 1024MB
Java Build 1.8.0-EA-B89
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2013, 06:04 PM
Post: #7
RE: All games crash! (Weird java bug)
(03-12-2013 11:49 AM)VIRGIN KLM Wrote:  Hey everybody!

For some reason on the latest (70+) SVNs of JPCSP my PC fails to load pretty like any game, mostly when it's about to load a 3D scene. I'm not sure on which revision this started but it's been for a really long time and since I had no time to play I didn't report it and I was hoping somebody else would report it.

So far I tried removing/re-installing java, doing a fresh JPCSP install, changing settings on JPCSP and the Launcher with zero luck.

My Specs:
Intel i5-3210m
Nvidia GT 620m (driver version 314.14)
Java (64bit) Version 7 build 1.7.0_15-b03
Latest JPCSP 64bit SVN

LOG:
Code:
Running Jpcsp 64bit...
Exception in thread "GUI" java.nio.BufferOverflowException
        at java.nio.Buffer.nextPutIndex(Unknown Source)
        at java.nio.DirectByteBuffer.putFloat(Unknown Sourc
        at jpcsp.graphics.RE.ShaderContextUBO.copy(ShaderCo
        at jpcsp.graphics.RE.ShaderContextUBO.setBoneMatrix
a:380)
        at jpcsp.graphics.RE.REShader.setBones(REShader.jav
        at jpcsp.graphics.RE.BaseRenderingEngineProxy.setBo
neProxy.java:402)
        at jpcsp.graphics.RE.BaseRenderingEngineProxy.setBo
neProxy.java:402)
        at jpcsp.graphics.RE.BaseRenderingEngineProxy.setBo
neProxy.java:402)
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.executeCommandPRIM(Vi
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.executeCommand(VideoE
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.executeList(VideoEngi
        at jpcsp.graphics.VideoEngine.update(VideoEngine.ja
        at jpcsp.HLE.modules150.sceDisplay$AWTGLCanvas_sceD
play.java:209)
        at org.lwjgl.opengl.AWTGLCanvas.paint(AWTGLCanvas.j
        at org.lwjgl.opengl.AWTGLCanvas.update(AWTGLCanvas.
        at sun.awt.RepaintArea.updateComponent(Unknown Sour
        at sun.awt.RepaintArea.paint(Unknown Source)
        at sun.awt.windows.WComponentPeer.handleEvent(Unkno
        at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Sou
        at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown So
        at java.awt.EventQueue.access$200(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Nati
        at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionP
ce)
        at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionP
ce)
        at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
        at java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Nati
        at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionP
ce)
        at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilt
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierar
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown
        at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

From your log file:
Code:
Jpcsp v0.6 2958:2984
Use the latest Jpcsp version, there has been a fix for this problem in r3000.
The problem was raised by the new Nvidia driver 314.07

Always include a complete log file at INFO level in your reports. Thanks! How to post a log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)