EmuNewz Network
Can't run a game? - Printable Version

+- EmuNewz Network (http://www.emunewz.net/forum)
+-- Forum: PSP Emulation (/forumdisplay.php?fid=191)
+--- Forum: JPCSP Official Forum (/forumdisplay.php?fid=51)
+---- Forum: General discussion (/forumdisplay.php?fid=57)
+---- Thread: Can't run a game? (/showthread.php?tid=28979)

Pages: 1 2


Can't run a game? - krasotka1 - 02-22-2012 05:46 AM

Well, hello everyone! Recently, I bought a new game that was released on PSP : Hakuoki Demon of the Fleeting Blossom ^^ I through that it will run on emulator but... it's not like that. When I hit run, it pauses and don't want to start =( What's the problem of this? Can I start this game or is it the emulator problem?


RE: Can't run a game? - serio - 02-22-2012 10:30 AM

debug>tools>logger>show logger
then in the logger window pick INFO from the dropdown menu "choose log level."

until you upload a log set to info level nobody will help you, since nobody knows what's the problem. "it stops lol, dunno why" is not really helpful.


RE: Can't run a game? - krasotka1 - 02-22-2012 04:52 PM

Oh, sorry. This is my first time using PSP emulator I use 2456 revision ( don't know if it is the latest one) ^.^ The problem is this one:

0 [root] WARN hle.LoadCoreForKernel - sceKernelFindModuleByName not found module name='sceMesgLed'
28 [main_thread] ERROR hle - Unmapped import at 0x0880743C [0x1C90BECB] Module 'SystemCtrlForKernel' - 08806d10 09fbfed0 0000001a

Waiting for your response Smile


RE: Can't run a game? - serio - 02-22-2012 05:44 PM

try going to options>configuration>memory and select "ignore unmapped imports"

it should let you bypass the error and go a bit further. if it doesn't, then well, you'll have to wait for the emulator devs. i can't help anymore since i'm not a programmer.


RE: Can't run a game? - krasotka1 - 02-22-2012 08:05 PM

thanks serio ^.^ At least it doesn't pause after hitting "Run" button. But now I have other ploblem. I says:

21437 [Emu] INFO runtime - Using Compiler
21438 [Emu] DEBUG runtime - End of run

And it keeps appearing =( Anyone knows how to fix it?

EDIT: I found the solution ^.^ I disabled the compiler >.< But.. Here we have another error and this one I don't know how to solve =(

[Emu] ERROR hle - HLE Function hleKernelExitThread(ThreadManForUser) not activated by default for Firmware Version 660


RE: Can't run a game? - krasotka1 - 02-25-2012 08:46 AM

Anyone knows how to fix it? Smile


RE: Can't run a game? - serio - 02-25-2012 02:48 PM

nope, that's an emulator bug. has to be fixed by the devs.


RE: Can't run a game? - krasotka1 - 02-28-2012 10:12 PM

Thank you, I found the solution to the problem. Now I can start the game ^.^ The background goes well and everything is okay except... the game doesn't play character's voices =( I can play without them but still... voices must be very beautiful ^.^ the log is this one
1028922 [VOICE_thread] INFO hle - Mono AT3+ data could not be decoded by the external decoder
1028922 [VOICE_thread] INFO hle - AT3+ data could not be decoded by the external decoder.
Waiting for your answers ^.^


RE: Can't run a game? - kira1000 - 02-28-2012 10:18 PM

have you tried using the monoat3 decoder with sound forge? worked for me to get music and voices working in Macross Triangle Frontier and Soul Eater Battle Resonance


RE: Can't run a game? - krasotka1 - 02-28-2012 10:38 PM

(02-28-2012 10:18 PM)kira1000 Wrote:  have you tried using the monoat3 decoder with sound forge? worked for me to get music and voices working in Macross Triangle Frontier and Soul Eater Battle Resonance
I will be VERY grateful if you will show me how to install it!!! And where can I download this codec, too ^.^ Thanks