EmuNewz Network
LocoRoco graphical glitch - Printable Version

+- EmuNewz Network (http://www.emunewz.net/forum)
+-- Forum: PSP Emulation (/forumdisplay.php?fid=191)
+--- Forum: JPCSP Official Forum (/forumdisplay.php?fid=51)
+---- Forum: JPCSP builds and releases (/forumdisplay.php?fid=53)
+---- Thread: LocoRoco graphical glitch (/showthread.php?tid=148561)



LocoRoco graphical glitch - greatwroth - 06-29-2013 05:39 AM

This isn't really a problem but still a strange glitch in my opinion. LocoRoco plays perfectly fine other than the fact that all of the little guys are square(ish) instead of round.
[attachment=14196]
[attachment=14197]
There are some other small graphical glitches as well but this is the big obvious one. Screenshots are taken from Jpcsp v0.7 3175:3264 and this has been a consistent glitch for as long as I've been using Jpcsp (late 0.6) and no combination of settings seems to alter their shape but here is a screenshot of my current video settings.
[attachment=14198]
This also happens on LocoRoco 2.


RE: LocoRoco graphical glitch - gid15 - 06-29-2013 08:12 AM

(06-29-2013 05:39 AM)greatwroth Wrote:  This isn't really a problem but still a strange glitch in my opinion. LocoRoco plays perfectly fine other than the fact that all of the little guys are square(ish) instead of round.


There are some other small graphical glitches as well but this is the big obvious one. Screenshots are taken from Jpcsp v0.7 3175:3264 and this has been a consistent glitch for as long as I've been using Jpcsp (late 0.6) and no combination of settings seems to alter their shape but here is a screenshot of my current video settings.

This also happens on LocoRoco 2.
Yes, I known. The rendering of the video command spline/bezier, used by this game for rendering, is not yet perfect. No option can fix it, the coding needs to be improved...

Just added Issue 356 ( http://code.google.com/p/jpcsp/issues/detail?id=356 ) to follow-up on this problem.


RE: LocoRoco graphical glitch - greatwroth - 06-29-2013 08:20 PM

I saw an old post (from 2010 or something) that stated the same problem (but as part of a game+emulator review, not an actual bug report), just wanted to be sure people knew it still existed and needs to be looked at sometime and hopefully fixed.